JollyWoman

Kada ponestane prostora na podu dečje sobe, zidovi su sledeći pametan korak

Kuća + Hrana
02.05.2019.

Kada se radi o uređenju životnog prostora, dečje sobe mogu biti možda i najveći izazov. Koliko god želeli da ugodimo svojim mališanima, nekada zaista može biti teško uklopiti raspoloživi prostor sa njihovim potrebama. Dečje sobe neretko su veoma mali prostori u koje treba smestiti mnogo stvari, poput igračaka, garderobe, itd.

na podu dečje sobe

Svi vrlo dobro znamo da je, pogotovo maloj deci, teško da svoje sobe održavaju urednim i čistim. Ono što, kao roditelji, možete uraditi jeste da se maksimalno potrudite da dati prostor učinite što praktičnijim i kompaktnijim.

Mali, ali i veliki prostor poput dečjih soba, za decu mogu biti pravi raj. Bez obzira na veličinu prostora, roditeljima se često čini da su dečje sobe toliko pretrpane stvarima da apsolutno ponestaje prostora ne samo za odlaganje, već i za igru.

na podu dečje sobe
na podu dečje sobe

Ipak, kada na podu prostorije ponestane mesta, zidovi postaju rešenje. Predstavljamo vam naše izbore za police u dečjoj sobi koje će prostor ne samo oplemeniti, već i učiniti funkcionalnijim. Ono što je važno kada se radi o policama za dečje sobe jeste da se potrudite da ih smestite na mesta koja su pristupačna vašoj deci. Ukoliko police smestite na mesto koje je dostupno detetu, ono će vremenom učiti da igračke ili knjige odlaže upravo tu, čak im to može postati i zanimljivo vremenom!

na podu dečje sobe

Vodite računa da, ukoliko odaberete police sa oštrim ivicama, njih nekako zaštitite, kako se deca ne bi povredila. Što se svega ostalog tiče, pustite mašti na volju i odaberite boje, oblike i teksture koje će vaše dete obožavati. Ukoliko imate vremena i načina, možete police poput ovih koje predlažemo napraviti čak  i sami.

Napravite kutak iz bajke za svoju bebu!

PROČITAJ JOŠ