JollyWoman

Da li mineralna voda štiti imunitet?

Ljepota + Stil
27.11.2020.

Trenutne okolnosti trgle su nas iz užurbane svakodnevnice i podsetile na brigu o najvrednijoj stvari koju moramo da čuvamo, zdravlje nas i naših najbližih. Prevencija u smislu održavanja higijene ruku, zdrave ishrane koja uključuje i redovnu hidrataciju dobar je korak ka ostvarenju tog cilja. Da li je to sve što možemo uraditi za naše zdravlje? Na koji način možemo ojačati imuni odgovor našeg organizma? Koliko je bitna redovna hidratacija i da li mineralna voda štiti imunitet?

Redovnom hidratacijom smanjujemo rizik unosa virusnih i bakterijskih infekcija u respiratorni sistem. Takođe, dovoljnim unosom vode hranimo sve naše organe i jačamo imuni sistem, koji predstavlja naš odbrambeni mehanizam u borbi protiv zaraznih bolesti. Za potrebe hidratacije najbolje je koristiti mineralnu vodu. Upravo ona je izuzetno korisna u regulaciji i održavanju balansa elektrolita, jer je bogata mineralima koji su prirodno rastvoreni u njoj. Oni su neophodni našem organizmu i mogu pomoći u postizanju optimalnog stanja organizma. Nedostatak pojedinih minerala u organizmu može loše uticati na zdravlje, ali i njihovo prekomerno prisustvo. 

Za potrebe hidratacije najbolje je koristiti mineralnu vodu

U podnožju naše planine Maljen izvire voda Aqua Gala koja sadrži odličan balans minerala i samim tim će zadovoljiti vaše dnevne potrebe za unosom esencijalnih minerala. 

Jedna od bitnih odlika vode Aqua Gala je optimalan suvi ostatak od oko 320 mg/l koji pozitivno utiče na zdravlje čoveka. Ono što je posebno izdvaja je prisustvo minerala silicijum-dioksida (Sillika – preko 15 mg/l).

Zbog čega je taj mineral toliko značajan i jedinstven? Da li mineralna voda štiti imunitet?

Silicijum dioksid (SiO2 – Silika) je mineral koji usporava starenje i podmlađuje telo i u svetu je poznat i kao mineral lepote, jer učestvuje u formiranju proteina kolagena i elastina koji koži daju elastičnost, punoću i čvrstinu. Silika mineral utiče i na bujnost i zdrav izgled kose, kao i na rast noktiju, a važan je i za prevenciju „Alchajmerove bolesti“. Sa godinama količina ovog minerala u organizmu opada i važno je obezbediti njegov dodatni unos, koji je najlakši i najbrži putem vode. Silika nije uobičajen sastojak vode, pa njegovo prisustvo Gala vodu čini jedinstvenom. 

Silika nije uobičajen sastojak vode, pa njegovo prisustvo Gala vodu čini jedinstvenom. 

Idealani odnos kalcijuma i magnezijuma je druga karakteristika koja vodu Aqua Gala izdvaja od drugih. Ovaj savršeno izbalansirani sastav minerala (62 mg/l kalcijuma i 34 mg/l magnezijuma) odličan je za pravilan razvoj kostiju kod dece, čija je izgradnja u mladosti veoma bitna i utiče na to kakve ćemo kosti imati u starosti, a kod odraslih supstituiše kalcijum koji se gubi starošću, pušenjem i drugim nezdravim navikama. Pored ovoga, kalcijum doprinosi smanjenju osetljivosti na alergije, dok magnezijum doprinosi pravilnom radu srca i smanjenju rizika od infarkta miokarda. Ovi minerali povoljno utiču na nervni sistem i neophodni su svima koji su pod stresom.

Idealani odnos kalcijuma i magnezijuma je druga karakteristika koja vodu Aqua Gala izdvaja od drugih.

Natrijumje esencijalni element zdravlja i funkcionisanja organizma, ali njegovo prekomerno prisustvo negativno utiče na ljudski organizam i u vodi ne bi trebalo da ga bude više od 150 mg/l, a preporučljivo je da bude i ispod 50 mg/l, što predstavlja retkost i poseban je kvalitet vode Aqua Gala (14 mg/l)

Kalijum je još jedan mineral koji je potreban organizmu, a čiji višak nepovoljno utiče na ljudski organizam, izazivajući stres bubrega, pa i prekid njihovog rada. Zbog toga u svakodnevnoj upotrebi ne treba koristiti vodu koja ima više od 12 mg/l kalijuma. Aqua Gala ima nizak sadržaj ovog mineral koji iznosi oko 2 mg/l, što je izuzetno blagotvorno za ljudski organizam.

Za razliku od natrijuma i kalijuma, visoka količina hidrogenkarbonata (bikarbonata)je veoma poželjna, jer pomaže varenju. Aqua Gale se odlikuje visokim sadržajem hidrogenkarbonata (oko 400 mg/l) i pozitivno deluje na digestivni sistem.

Svakodnevnim korišćenjem Gala vode pospešuju se unutrašnje telesne funkcije – stimuliše imuni, nervni, digestivni i kardiovaskularni sistem i dodatno jača mogućnost regeneracije kože i tela. Brinimo o svom zdravlju i ostanimo bezbedni. Ne zaboravite na važnost svakodnevne redovne hidratacije i pravilnog odabira unosa minerala.

PROČITAJ JOŠ