JollyWoman

Koje biljke su idealne za dečiju sobu?

Kuća + Hrana
04.09.2019.

Kada govorimo o odabiru biljaka za naš dom, kriterijumi su različiti. Količina svetlosti, vode, nega i prehrana biljke su ključne, ali kada govorimo o biljkama koje krase dečiju sobu, onda je najbitniji jedan faktor, a to je da li je biljka toksična ili ne.

Zašto da biljke budu samo u dnevnom boravku ili predsoblju, kada mogu krasiti i dečiju sobu. Pored toga, deca negujući biljku razvijaju osećaj odgovornosti i stiču radne navike.

 1. Sansevieria trifasciata

Ova biljka je zasluženo na prvom mestu. Naime, ne samo što lepo izgleda i krasi, već pročišćava vazduh kao nijedna druga. Ova biljka proizvodi najveću količinu kiseonika od svih kučnih biljki i apsorbuje ugljendioksid, benzene, formaldehid i toluene iz vazduha. Za ove zagađivače je dokazano da jako loše utiču na naše zdravlje.

biljke su idealne za dečiju sobu

              2. Gerbera Jamesonii

Skoro sva deca obožavaju ovu biljku zbog krupnih i raznobojnih cvetova. Ova biljka voli sunce, ali ne direktno, te je idealno da je držite blizu prozora. Svojim cvetovima uneće svežinu i boje te možete razveseliti radni sto vašeg školarca.

biljke su idealne za dečiju sobu

              3. African Violet

Divno uspeva u kućnim uslovima. Najviše voli jutarnje sunce, a tokom dana svetlo mesto bez direktnog sunca.

biljke su idealne za dečiju sobu

              4. Lucky Bamboo

Možete biti sigurni da će ova biljka uspevati svakome, a činjenica da može da raste samo u vodi zadiviće vašu decu. Dovoljno je da napunite jednu vazu ili saksiju bez rupica na dnu sa vodom i stavite biljku. Bitno je da voda pokrije korenje. Ovo je jedna od biljki za koje se smatra da po Feng Shui-ju oslobađa pozitivnu energiju.

biljke su idealne za dečiju sobu

              5. Spathiphyllum

Biljka poznata po divnim krupnim belim cvetovima. Pored toga što je netoksična, prema jednoj studiji NASA ju je uvrstilana na listu biljaka koje omogućavaju miran san.

Kako zaštiti decu na internetu

PROČITAJ JOŠ