JollyWoman

MAMA LEKSIKON: Jelena Dinčić

Trudna + Mama Mama
22.02.2021.

Jelena Dinčić je mama koju svi prate pre svega jer njene fotografije su iskrene i realne, isto tako i priče. Jelena je neko ko majčinstvo i posao prikazuje bez trunke ulepšavanja. Ona je u srećnom braku sa našim poznatim pevačem Milanom Dinčić, a imaju i sina Vukana i ćerku Mitru. Jelena se upisala u naš Mama leksikon.

1.Najbitniji savet za buduće mame?

Saznanje da ćeš postati mama budi u nama najrazličitije emocije, od straha do velike sreće i uzbuđenja. Svako bi da da savet i tokom trudnoće, a i kada bebe dođe na svet, ali mislim da treba slušati svoj instikt i svoje srce, jer mama najbolje zna šta njenu bebu čini srećnom. U redu je potražiti savet i pomoć od stručnog lica, ali verujte vašoj deci su potrebni ljubav i zagrljaj u neograničenoj meri.

2.Koja osobina je najbitnija za lakše majčinstvo?

Ne postoji savršen roditelj, roditelj koji nikada ne greši i koji sve zna. Sa našom decom koja svakodnevno rastu i menjaju se, i mi se menjamo, te je osobina koja nam je preko potrebna fleksibilnost i ogromno razumevanje. Kada je dete voljeno i srećno, kada se sa njim razgovara i sarađuje, nema greške.

3. Dadilja ili vrtić?

Vrtić je zaista po mom mišljenju prekopotreban za socijalizaciju deteta od uzrasta dve godine. Tada je detetu potrebno društvo vršanjaka, disciplina i da se polako odvaja od roditelja i stiče samostalnost. A dadilja je nekim porodicama koje vode specifičan način života, često putuju ili se sele možda bolje i prihvatljivije rešenje, ili kada je dete mlađe, a roditelji moraju da odsustvuju. Zaista mislim da svako dete treba da ide u vrtić ako je u mogućnosti.

Zaista mislim da svako dete treba da ide u vrtić ako je u mogućnosti., rekla je Jelena Dinčić.

4. Pesma koja opisuje Vaše majčinstvo?

Uh, sad sam se baš zamislila. Lično, mnogo volim pesmu koju je Marija Šerifović otpevala sa svojom majkom i zove se „Ti mi uvek trebaš“, eto volela bih da istu tu ljubav i emociju osete i moja deca prema meni kada porastu jer su još uvek mali. Ali pesma opisuje neraskidivu ljubav i podršku između majke i deteta, ali ja ne bih ni tatu isključila, jednako su bitni i voljeni. Mi podjednako učestvujemo u odrastanju i vaspitanju naše dece.

Fotografije Instagram profil

PROČITAJ JOŠ