JollyWoman

Praktični saveti za uređenje dečijeg ormara

Kuća + Hrana
12.10.2020.

Iako uređenje dečijeg ormara može delovati lako, zapravo mnoge mame imaju problem sa istim. Ili beba ima previše stvari ili ih je prosto teško lepo rasporediti. Dobro organizovan ormar nije samo estetsko pitanje, već je veoma važno s obzirom na to da uvek znate gde vam se šta nalazi i sve je pregledno. Kada nabavite sve neophodne elemente za sobu, na red dolazi uređenje dečijeg ormara, a u tome će vam pomoći naši praktični saveti!

Izbacite sve nepotrebno

Prvi savet koji je ujedno i najznačajniji – iz ormara izbacite sve ono što nije potrebno za dete. Deca veoma brzo rastu i ne mogu dugo da nose neke komade. Ostavite u ormaru samo ono što dete stvarno nosi i što je potrebno, svega ostalog se rešite i ne kupujte previše stvari jer su velike šanse da će ih dete brzo prerasti.

Puno fioka

Bitno je da dečiji ormar ima puno fioka jer će vam to biti i te kako praktično. U jednu možete spakovati bodiće i benkice, u drugu pantalonice, u treću majičice, a u jednu možete složiti pelene. Veoma su praktične jer uvek znate u kojoj se šta nalazi i praktično vam je sve na dohvat ruke.

Ofingeri za krupnije komade

Za komade poput jaknica, kaputića i kabanica najbolje je koristiti ofingere. Na taj način ćete izbeći to da se stvari gužvaju, sve će biti pregledno i spremno za nošenje.

Organizacija stvari po sezonama

Kako ne biste sve stvari za sve sezone pakovali na istom mestu i napravili sebi problem, raspodelite i organizujte stvari po sezonama. To možete uraditi tako što ćete na jednoj polici spakovati zimske stvari u zadnji deo police, a u prednji deo i onaj koji vam je na dohvat ruke možete složiti ono što je letnje i što se trenutno nosi. Kako se sezona promeni te dve grupe stvari samo zamenite.

PROČITAJ JOŠ