JollyWoman

PREDVIĐANJE POLA BEBE i kog pola je naša!

Beba + Dijete Beba
22.02.2021.

Od momenta kada se sazna za trudnoću, svakoj porodici je naravno najbitnije da je beba zdrava i normalna. Međutim, ima onih mama i tata koje ipak jedva čekaju da čuju kog je pola mališa koji je plod njihove ljubavi. Čak i ako ste kao moj muž i ja, kojima je bilo sasvim svejedno da li će nam i kada reći pol bebe, zanimljivo je isprobati razne metode predviđanja istog. Evo nekih zanimljivih načina za predviđanje pola bebe.

Sigurno ste čule za mnoge od tih metoga, poput naprimer lančića i burme, pa se pol vidi prema tome u kom smeru se burma pomera i slično.

Rešila sam da ovaj post bude zabavan svima nama i da podelimo kog su pola naše bebe i da li zaista ove metode pogađaju. Postaviću par metoda, kao i da li su kod nas bile tačne.

Naglasila bih da smo mi pol naše bebe videli sasvim sami, bilo je tako očigledno… haha. Kasnije nam je doktorka potvrdila i tako je već par meseci. U nastavku, kroz fotografije, podeliću i sa vama pol naše bebice.

Zapamtite da su ove metode pre svega za zabavu i da su šanse da pogode 50-50.

Kineska metoda predviđanja

I ako sam od mnogih čula da je ova metoda najtačnija i da je pogodila u dosta slučajeva, u našem ipak nije tačna. U prvom redu su godine mame kada je začeto dete, a u drugoj, uspravnoj je mesec začeća.

Plave kocke su za dečake naravno, roze za devojčice. Naša beba je po ovome devojčica! NETAČNO!

Ramzi metoda

Za ovaj metod je rečeno da je 95% tačan. Ako imate neki najraniji ultrazvuk, možete videti na kojoj strani materice se razvija vaša beba.  Beba sa leve strane znači devojčica, sa desne dečak.  Ovo je sa transvaginalnog UZ. Ako je ultrazvuk rađen abdominalno onda je obrnuto. Kod nas se ispostavilo TAČNO! Dečak je!

Bubuljice

Po nekim pričama starih, kaže se da mame koje čekaju devojčice imaju dosta akni, jer im curica krade lepotu. Sudeći po ovome, ja ne bih trebala da imam bubuljice, i to je TAČNO!

Crna linija

Neke mame u trudnoći dobiju crnu liniju po sredini stomaka. Ako je linija i iznad i ispod pupka, onda je dečak, ako je samo do pupka, radi se o devojčici. Meni se ova linija pojavila u šestom mesecu i duž celog stomaka je. Znači da je ova metoda, sudeći po mom slučaju, TAČNA.

Soda bikarbona i urin

Ok, ovo je možda bljak metoda, ali kažu da je tačna 80%. Naime, sa Vašim urinom pomešajte dve kašike sode bikarbone. Ako smesa peni, pojavljuju se balončići, dečak je, ako sve stoji mirno i ništa se ne dešava, u pitanju je devojčica. Ova metoda se kod nas ispostavila TAČNA.

Slano ili slatko

Kažu da mame koje nose dečake imaju potrebu za slanišima, a mame devojčica za slatkišima. Kod nas je ovo 100% TAČNO. Zanimljivo je da, pre trudnoće sam bila opsednuta slatkišima, a u trudnoći se potreba za istim čak i smanjila.

Test sa burmom

Zakačite burmu za neki lančić (neki kažu čak i za dlaku sa kose) i stavite je na svoj stomak (neki kažu šaku). Ako se burma okreće dečak je, ako se pomera levo-desno ili gore-dole, devojčica je. Ovo moram priznati, nisam probala.

Mučnine

Ako imate mučnine i povračanja, kažu da je najčešće u pitanju devojčica. Kod nas- TAČNO! Nisam imala mučnine, i nijednom nisam povratila.

Da li vi imate neke druge metode? Kakva je kod vas situacija što se tiče pogađanja metoda koje sam navela? Mi očekujemo malenog dečaka i radujemo mu se baš!

Hvala divnoj poslastičarnici Slatka strast, Novi Beograd na prelepom jestivom buketu u kom smo svi uživali. Bebac najviše.

PROČITAJ JOŠ