JollyWoman

Zdrave grickalice koje će klinci obožavati!

Beba + Dijete
26.10.2020.

Kada se pomenu zdrave grickalice, nužno se javlja pitanje – da li je moguće da grickalice budu zaista zdrave? U moru najrazličitijih slatkiša i slaniša koje klinci jako vole, teško se mogu izdvojiti oni koji su zdravi. Gotovo svi sadrže puno šećera i masti. Mi smo vam pripremili nekoliko predloga za zdrave grickalice koje možete sami jednostavno napraviti, a koje će klinci obožavati!

Čips od povrća

Čips koji možemo kupiti u svim prodavnicama je sve, samo ne zdrav. Sadrži puno masti i soli, ali ga deca jako vole. Postoji varijanta i da ga napravite sami, a to možete učiniti, ne samo od krompira, već i od drugog povrća. Opcija koja se mnogim mališanima dopada je čips od šargarepe ili tikvica. Sve što je potrebno je da to povrće isečete što tanje možete, stavite ga na papir za pečenje i začinite. Najbolje je da koristite himalajsku so. Stavite u rernu i pecite dok ne postane hrskavo poput pravog čipsa.

Čips od voća

Nešto skroz drugačije što će deci sigurno biti interesantno je i čips od voća. Isecite jabuke na što tanje kolutove i ispecite u rerni na papiru za pečenje. Nije potrebno dodavati šećer ili neki drugi zaslađivač, jer je voće samo po sebi dovoljno slatko.

Domaće kokice

Kokice same po sebi nisu toliko nezdrave, koliko je loše ulje i so koje se koristi tokom pripreme. Ni kokice iz mikrotalasne rerne nisu dobre. Ipak, one koje sami napravite su mnogo bolji izbor. Trudite se da koristite što je manje ulja moguće i da ne koristite suncokretovo ulje, već od koštica grožđa ili neku zdraviji varijantu. Takođe koristite himalajsku so.

Suvo voće

Deci umesto čokolade i bombona možete davati suvo voće. Veoma je ukusno i sigurno će im se dopasti. Takođe, tu su i orašasti plodovi , poput badema, oraha i lešnika. Sve su to zdravije opcije kada su grickalice u pitanju.

PROČITAJ JOŠ